José Rens ritueelbegeleiding

José Rens ritueelbegeleiding 

Wat kunt u van mij verwachten?

Het overlijden van een dierbare is iets waar wij helaas allemaal een keer voor komen te staan. Een gebeurtenis waarbij er veel op u afkomt. Gelukkig neemt de uitvaartverzorger u al veel uit handen.
Steeds vaker kiezen uitvaartverzorgers voor een ritueelbegeleider om de afscheidsdienst vorm te geven, en daar kom ik in beeld.

U kunt zelf contact met mij opnemen of ik word benaderd door de uitvaartverzorger.

Zodra het meeste regelwerk in gang is gezet door de uitvaartverzorger is er alle ruimte voor een gesprek. Samen gaan wij het gesprek aan over uw wensen. Ik luister naar uw verhalen, herinneringen, mooie momenten die u samen met de overledene heeft meegemaakt. Ik kijk om me heen, neem de omgeving in me op. Dit geheel vormt in mijn hoofd een mooi verhaal dat helemaal bij u en de overledene past, en vindt als vanzelf zijn weg in de vorm van mooi gesproken woorden.

Ik luister aandachtig naar uw wensen en gedachten en houd rekening met vooraf geuite wensen van de overledene. Wat voor muziek wilt u horen? Wilt u foto’s laten zien? Horen bepaalde attributen bij de overledene in de aula te staan die echt bij de persoon gehoord hebben? Zijn er mensen die graag hun herinneringen willen delen? Wilt u hulp bij het schrijven van een gedachteniskaartje? Zijn er kinderen of kleinkinderen aanwezig die afscheid willen nemen? Dit alles heeft mijn aandacht en iedereen krijgt de gevraagde aandacht.

Op deze manier bereiden we een mooi en persoonlijk afscheid voor. Samen spreken we hierna een moment af waarop ik alles presenteer. Ik heb dan de teksten klaar en zal die aan u voorlezen waarbij ik hoop dat het de juiste snaar heeft geraakt en recht doet aan de overledene maar ook aan u, als nabestaande. U krijgt de fotopresentatie te zien met de bijhorende foto’s die u samen heeft uitgezocht. Op dit moment is er nog alle ruimte om wijzigingen aan te brengen om zo te zorgen dat alles bij elkaar een afscheid wordt waar u helemaal tevreden over bent.

Ik zorg voor een draaiboek, ik deel de benodigde informatie zoals foto’s, muziek en praktische zaken met de uitvaartondernemer en de locatie en zorg dat alles keurig op tijd geregeld is.

Op de dag van het afscheid ben ik ruimschoots op tijd aanwezig om u te ontvangen en al uw aangegeven wensen te vervullen. Ik ga pas weg op het moment dat de meeste bezoekers zijn vertrokken. Van begin tot eind bied ik jullie troost en kracht om hierna weer verder te kunnen.

Ik ben in het bezit van attributen zoals schildersezels, een bloemenband voor om de kist en houten figuurtjes die gekleurd of beschreven kunnen worden om mee te geven aan de overledene.

Graag help ik u in een verdrietige, intense maar ook mooie tijd.

Scroll naar boven